اللهم عجل لولیک الفرج
شهادت مظلومانه باب الحوائج حضرت موسی ابن جعفر علیه السلام
را به آقا صاحب الزمان و ولی نعمتمون امام رضا علیه السلام
و تمام شیعیان تسلیت عرض می کنم.
سلام بر تو ای هفتمین فروغ امامت! سلام بر تو ای وارث شهادت! سلام بر تو ای قبله نیازمندان! سلام بر تو ای آزادترین اسیر و ای آزاده ترین زندانی! تو که زندان، گلستان عبادت و خلوت تو شده بود و زندانیان سنگ دل، اسیر کرامت و زرگواری ات. تو که زنجیرهای ستم و تازیانه های دشمنی و کینه، قبل از شکنجه و آزار تو به سجده افتادند و دل بی رحمشان در برابر خلق نیکوی تو به رحم آمد. سلام خدا بر تو ای امام هفتمین که تن رنجیده و روح بلندت، شاهد مظلومیت خاندان توست. سلام و درود بی پایان الهی بر تو و دودمان پاک تو باد.
*السلام علیک یَااَبَاالحَسَنِ یَا مُوسَی بنَ جَعـفَرٍ*
*اَیُّهَا الکـاظِـمُ یَابنَ رَسُولِ اللهِ*
*یَا حُجَّةَ اللهِ عَلَی خَلقَهِ،یَا سَیِّـدنَاوَ مَـولَنا*
*اِنَّـا تَوَجَّـهنا وَ اسـتَشـفَعـنَا وَ تَوَسَّـلنَا بِکَ اِلَی اللهِ*
*وَ قَـدَّمناکَ بَینَ یَدَی حَاجاتِنا*
*یَاوَجیهاً عِندَاللهِ اِشـفـَع لَناعِـنـدَاللهِ*
التماس دعا
اللهم عجل لولیک الفرج
یَااَبَاالحَسَنِ یَا مُوسَی بنَ جَعـفَرٍ، اَیُّهَا الکـاظِـمُ یَابنَ*
*رَسُولِ اللهِ، یَا حُجَّةَ اللهِ عَلَی خَلقَهِ،یَا سَیِّـدنَا*
*وَ مَـولَنا اِنَّـا تَوَجَّـهنا وَ اسـتَشـفَعـنَا وَ*
*تَوَسَّـلنَا بِکَ اِلَی اللهِ،وَ قَـدَّمناکَ*
*بَینَ یَدَی حَاجاتِنا،یَاوَجیهاً*
*عِندَاللهِ،اِشـفـَع لَنا*
*عِـنـدَاللهِ.*
امام کاظم و احیای فرهنگ عاشورا
زنده نگه داشتن یاد و نام امام حسین علیهالسلام و حماسه عاشورا به عنوان نماد مقاومت اهل بیت علیهمالسلام در برابر جبهه کفر و نفاق و مقابله با طغیان و ستمگری، یکی از مهمترین دغدغههای امامان معصوم علیهمالسلام بوده است. آن بزرگواران میکوشیدند تا قیام جاویدان عاشورا زند بماند و پیام پایداری و استواری اهل حق در مقابل باطل در بلندای تاریخ با نام مقدس حضرت امام حسین علیهالسلام طنینانداز شود.
از شیوههایی که حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام برای رساندن پیام استواری و مقاومت از آن بهره میبرد، تداوم بخشیدن و زنده نگهداشتن یاد و خاطره جدّ بزگوارش حضرت سید الشهدا علیهالسلام بود.
روایت ذیل بیانگر این حقیقت تاریخی است:
محدث نوری مینویسد: منصور دوانیقی در عید نوروز امام را مجبور کرد که در مجلس عمومی بنشیند و مردم برای عرض تبریک به محضرش بیایند و هدایا و تحفهها را به حضور آن حضرت بیاورند.
امام به ناچار در آن مجلس نشست و فرمانداران و فرماندهان و امرای لشکری و کشوری و عموم مردم برای تهنیت میآمدند و هدایا و تحفههای فراوانی میآوردند و خادم منصور همه هدایا را ثبت میکرد. آخرین فردی که به حضور امام آمد، پیرمردی سالمند بود که به امام عرضه داشت: ای پسر دختر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله! من مرد فقیری هستم که از مال دنیا بیبهرهام، اما سه بیت شعری را که جدم در رثای جدّتان حضرت حسین بن علی علیهماالسلام سروده، به خدمتتان تقدیم میکنم:
یا ابا عبداللّه! من [از دشمنان تو تعجب نمیکنم که چرا تو را کشتند، بلکه] تعجب میکنم از شمشیری
که بر بدن نازنین تو در روز عاشورا فرود آمد، در حالی که غبار کربلا بر بدن تو نشسته بود.
من شگفت زده هستم از آن تیرهایی که بر بدنت فرورفتند، در حالی که
خانوادهات با چشمان اشکبار قتل تو را نظاره کرده و جدّت را صدا میزدند.
یا ابا عبداللّه! چرا بزرگی و جلالت تو مانع نشد از اینکه تیرها بر بدنت اصابت کنند و آن جسم پاک را مجروح نمایند!
امام فرمود: احسنت! بارک اللّه فیک! هدیهات را پذیرفتم، بفرما بنشین! آنگاه به خادم گفت: از منصور بپرس در مورد این همه هدایا چه تصمیمی دارد؟ منصور گفت: همه آنها را به حضرت کاظم علیهالسلام بخشیدم، هرطور دوست دارد مصرف کند. امام نیز تمام آن تحفهها را به آن پیرمرد شیعی که زیباترین اشعار را در مرثیه امام حسین علیهالسلام خوانده بود، بخشید و او را تشویق نمود.
امام علیهالسلام به این وسیله، از شاعران و احیاگران حماسه عاشورا تجلیل نمود و پیام پایداری اهل بیت علیهمالسلام را که در حرکت انقلابی امام حسین علیهالسلام جلوهگر شده بود، علنی ساخت.
______________________________
مستدرک الوسائل، ج10، ص386.
امام موسی بن جعفر علیه السلام شمشیر بران و کشیدهای علیه ظلم و تباهی و فساد و شرک بود که با تحمل شکنجههای فراوان و به جان خریدن زندانها و زنجیرها و دردها، با زهر جفا مسموم شد تا آرمان عدالتخواهی و شورگستری همچنان زنده و پایدار بماند، ریشههای انحراف و تباهی و زشتی از خاک بیرون آورده شود و خورشید دین محمدی، هماره نورانی و زندگی ساز، باقی بماند. آن بزرگمرد سرچشمههای زلال دانش و معنویت را به بشر معرفی کرد و با همهی کژیها و ناراستیها ستیز کرد. چونان پروانه بر محور شمع حقیقت چرخید و همسان گلهای محمدی رایحهی زهد و تقوا و بخشندگی و تواضعاش جامعه را خوشبو ساخت. او سرآمد ساده زیستان بود، کمکرسان و مددکار بینوایان و پشتیبان همهی اهالی ایمان... و سلام بر روح بلند او، که رایحهی دین مبین را میپراکند و مشعل آزادی خواهی و عدالت طلبی را پیوسته روشن نگاه میدارد...
برگرفته از کتاب "جرعهای از جام ولا" نوشتهی جواد نعیمی چشم یعقوب زمان در ماتمش دریا شده اختران اشک جارى ز آسمان دیده گشت چون نهان ماه رخش در هاله غمها شده بس که جانسوز است داغ آن امام عاشقان در عزایش غرق ماتم خانه دلها شده اى طرفداران قرآن و شریعت بنگری د موسى جعفر شهید مکتب تقوا شده او نه تنها تازیانه خورده از دست ستم صورتش نیلى ز سیلى چون رخ زهرا شده ناله جانسوز معصومه ز دل برخواسته در مدینه دخترى امروز بى بابا شده این عزاى کیست که این گونه جهان ماتم سراست گوئیا برپا دوباره شور عاشورا شده این عزاى حجت حق موسى جعفر بود کز غم جانسوز او افسرده قلب ما شده «حافظى» شد ژرف زندان بهر او معراج عشق عاشق صادق سوى معشوق رهپیما شده
التماس دعا